Errors about the user 3D plant in SPACES

ENVI-met Monde World Editor (BETA)
Post Reply
Lance
Posts: 21
Joined: Wed May 15, 2019 9:12 am

Errors about the user 3D plant in SPACES

Post by Lance »

Dear ENVI-met team,

I am using Monde to build up an inx. model with a user 3D plant. When I tried to modify this model in SPACES, it could not be saved and the SPACES was not responding. Moreover, the SPACES would stuck in the process of "gridding 3D plants" when I wanted to use 3d visualization. However, when I changed the user 3D plant to a system 3D plant, the model worked fine when editing. I guess the problem might be caused by the user 3D plant, but I don't know how to solve this problem. The model and the user 3D plant database are in the attachment. Would you please give me some advice?
Model and database.zip
(21.48 KiB) Downloaded 8 times
Best regards,
Lance

Online
Tim
Posts: 1660
Joined: Mon May 15, 2017 3:46 pm

Re: Errors about the user 3D plant in SPACES

Post by Tim »

Hi Lance,

Are you using the recent ENVI-met version 4.4.5? I ask because it remembers me of an old bug with 3dplants which was already fixed. I can open the INX file without any issues in 3D mode of Spaces with your tree in my database. Editing and saving the model area is also no problem at all.

Best regards,
Tim

Lance
Posts: 21
Joined: Wed May 15, 2019 9:12 am

Re: Errors about the user 3D plant in SPACES

Post by Lance »

Hi Tim,

Thanks for your reply. I just tried the latest version of ENVI-met 4.4.5 and it works fine now.

Best regards,
Lance

Post Reply